10 x Genk

Kristien Mandervelt

10 x genk

Genk is dé stad voor kleine en middelgrote meetings, events en congressen. De historische setting en unieke couleur locale maken van onze jonge centrumstad een onvergetelijke ontmoetingsplaats.

Op deze pagina geven wij u 10 redenen om naar Genk te komen!

1. Grote keuze aan unieke venues

Genk beschikt over een groot aanbod van unieke locaties. Voor grote of kleine groepen, in moderne of klassieke locaties: op de meest bijzondere plekken in de stad en elk met hun eigen karakter.

2. Gevarieerd aanbod van hotels

In Genk kan u kiezen uit tal van comfortabele hotels; alles samen goed voor meer dan 330 kamers. Op onze website vindt u een overzicht van al onze slaapfaciliteiten.

3. Een unieke culinaire identiteit

Genk is een stad naar ieders smaak. U proeft hier van veel verschillende culturen. Bovendien wordt er in en rond de stad op hoog, gastronomisch niveau gekookt. Eeen overzicht van alle restaurants in Genk.

4. Toonbeeld van creativiteit & innovatie

De mijnschachten van Genk zijn niet langer een symbool van het verleden, integendeel. Ze wijzen de weg naar de toekomst. C-mine in Winterslag is het kloppend hart van al wat creatief is in Genk. Thor Central in Waterschei is de hotspot voor technologie en energie.

5. Jonge centrumstad in het groen

Genk is omgeven door unieke natuur. Neem het Nationaal Park Hoge Kempen: uniek in zijn soort. Via onze toegangspoort Kattevennen stap je zo het park binnen.

6. Indrukwekkend industrieel erfgoed

Genk herbergt een indrukwekkend industrieel erfgoed (C-mine, Thor Park, Bokrijk), dat met respect voor het verleden een nieuwe functie kreeg.

7. Gunstige ligging & vlotte bereikbaarheid

Genk is gelegen in het hart van de groene provincie Limburg, op een boogscheut van de Duitse en Nederlandse grens. Op onze website vindt u overzicht van de transportmogelijkheden naar onze stad.

8. Stad vol cultuur & evenementen

Genk pakt graag cultureel uit: met grote evenementen en kleine galerieën, met fijnzinnig vakmanschap en vernieuwende ideeën. Neemt u graag een cultuurbad? Hier vindt u een overzicht van alle culturele groepsactiviteiten.

9. Barstensvol bijzondere belevingen

Genk biedt tal van verrassende mogelijkheden voor side programs. Onze teambuildings zijn een echte aanrader voor die extra 'touch' aan uw bezoek aan Genk.

10. Een bijzondere couleur locale

Een uitbundige mengeling van culturen leidde in Genk tot een unieke couleur locale. Op markten, pleinen, in restaurants en winkeltjes: u waant zich hier op incentive in het warme en gastvrije zuiden. Welkom!

Meer weten over Genk?

E meetingenk@genk.be

T +32 (0)89 65 44 38